ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΞΟ


ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΟΞΟ

Σήμερα υπάρχει μία σύγχρονη λύση για την προστασία από το ηλεκτρικό τόξο, και ονομάζεται AFDD (Arc Fault Detection Device). Η συσκευή AFDD προσφέρει κάτι παραπάνω από της συμβατικές συσκευές ασφάλισης που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

  • Μικροαυτόματος, ασφάλεια τήξης = Προστασία από βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση.
  • Ρελέ Διαρροής = Προστασία από διαρροή ρεύματος.

AFDD+Arc fault detection device Eaton

 

Οι ηλεκτρικές συσκευές όταν παρουσιάζουν εσωτερικό ελάττωμα με την ύπαρξη αυτού του σφάλματος, συνήθως παρουσιάζεται ηλεκτρικό τόξο που προκαλεί υπερθέρμανσή με συνέπεια την πυρκαγιά. Οι συσκευές AFDDs ελέγχουν την μορφή των ρευμάτων που προκύπτουν από ηλεκτρικά τόξα σφάλματος, και τα οποία διαφέρουν από τα ρεύματα που ρέουν μέσα σε μία συσκευή σε κανονική λειτουργία, και επενεργεί διακόπτοντας την τροφοδότηση της γραμμής από το ηλεκτρικό ρεύμα.

Παράλληλα διαθέτουν ενσωματωμένα στοιχεία μικροαυτομάτου RCBO (Residual current circuit breaker), η ακόμη και στοιχεία διάταξης διαφορικού ρεύματος RCD (Residual Current Device) παρέχοντας προστασία από υπερένταση και ηλεκτρικό τόξο. Έτσι από μόνο του  καθίσταται μία ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας από πυρκαγιά λόγω από ηλεκτρικά τόξα σφάλματος, σε οικιακές και επαγγελματικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

AFDD fire protection Hager